fbpx

Het zong al een tijdje rond, maar inmiddels is het bevestigt door zijn ploeg: Lennard Hofstede staat aan de start in La Vuelta.  Op 19 augustus zal hij in Nîmes beginnen aan zijn grootste wieleravontuur van zijn carrière. Drie weken door Spanje koersen met voor de laatste keer Contador in het peloton.

Zijn ploeg Team Sunweb reist met een jonge en ambitieuze ploeg af naar Spanje. Met maar liefst vijf debutanten in een grote ronde ligt de nadruk van Team Sunweb op de ontwikkeling van jonge renners. Zij mogen zonder enige druk ervaren wat het rijden van grote ronde inhoud. De jonge renners, zoals Hofstede, hebben nog een aantal ervaren renners aan hun zijde om de kneepjes van het vak van te leren.
Naast Hofstede debuteren ook Andersen, Hamilton, Kamna en Nederlands Rondetalent Oomen. Kelderman start als kopman van Team Sunweb met Fröhlinger als wegkapitein. Haga en Barguil complementeren het team.

Wieler Westland is niet alleen bijzonder trots op een Westlandse Wielerprof in een grote ronde, maar we gaan hem zelfs extra volgen. We zullen met Hofstede voorbeschouwen en contact hebben op de rustdagen om te kijken hoe het met gaat in zijn eerste grote ronde. We zijn benieuwd naar de ervaringen van de jonge Poeldijker in zijn eerste grote ronde.

Photo Credit: © Wouter Roosenboom | Team Sunweb