Hij kondigde het tijdens de rustdag al aan en vandaag deed hij het: Aanvallen! Lennard Hofstede kreeg van zijn ploeg het fiat om het te proberen en gelijk was het raak. In de etappe van vandaag kwam Hofstede over bekend terrein en mede daarom was het er op gebrand om mee te zitten. Toen hij bij de Rabobank reed, kwam hij regelmatig in deze streek op trainingskamp en kende zodoende goed te weg.

In een ontsnapping met onder andere Anton en Bardet was hij niet de beste klimmer, maar toch was het een mooi dagje van voren. Hofstede voelde zich goed, zoals hij wel vaker doet in slecht weer, maar toch de mannen echt begonnen te rijden op de eerste klim van de dag, moest hij ze laten gaan. Op dat moment was al duidelijk dat de ontsnapping het niet zou gaan redden tot de streep. Met Anton op slechts 5 minuten van de Rode leiderstrui kreeg de kopgroep nooit een vrijgeleide van het peloton.

Helaas kon Hofstede verder niet veel meer betekenen voor zijn kopman Kelderman en zijn adjudant Oomen. Het tempo lag in de groep met favorieten al dusdanig hoog, dat Hofstede zijn eigen plan moest trekken en vooral rustig naar de streep moest gaan. Voor zijn ploeg was het wel fijn om een renner vooruit te hebben. Als is het alleen voor het geval dat. Op die manier was onze Westlandse Wielerprof dus van grote waarde voor zijn ploeg.

Kopman van Team Sunweb ging nog wel verder om wederom 4e te worden in de etappe. Tussen alle wereldtoppers houdt de 26-jarige Kelderman zich knap staande. Inmiddels is Kelderman gestegen naar de 5e plek in het klassement. Voor Hofstede en zijn ploeg is dat nog weer een extra opsteker in de lange drie weken van een Grote Ronde. Naar eigen zeggen werkt zo’n uitslag heel goed voor het moraal van de ploeg. Dat belooft dus wat voor de komende anderhalve week die resteert in La Vuelta!

Foto: Cor Vos | Team Sunweb