fbpx

Johim Ariesen heeft de Ronde van Kwintsheul op zijn naam geschreven bij de Elite/Beloften. De 30-jarige renner van Metec TKH won met gemak de massasprint op de Leeuwenriklaan.

Zo’n 100 renners kregen om 18:30 het startschot te horen voor maar liefst 100 kilometer koers over de straten van De Heul. Het ging loeihard, wat ook niet gek was met zo’n sterk deelnemersveld. Mannen als Ronan van Zandbeek, Cees Bol, Yoeri Havik en de Westlanders Jason van Dalen en Nick van der Meer stonden namelijk aan het vertrek.

Een aantal vluchtpogingen van o.a. Bol, die van SEG Racing naar Team Sunweb gaat, werden geneutraliseerd. Diep in de finale probeerde Westland Wil Vooruit-renner Nick van der Meer nog met een paar man weg te rijden, maar ook deze mannen werden teruggehaald door het peloton.

Het was dus tijd voor de rappe benen en dan behoort Johim Ariesen vaak tot de kanshebbers. Met meerdere fietslengtes voorsprong pakte hij de overwinning voor Cees Bol en Yoeri Havik. Laatstgenoemde kwam na de finish ten val en had een vingerblessure, waardoor die niet het podium kon betreden.

Beste Westlander was Nick van der Meer op plek 8. Zijn ploeggenoot Marvin van Spronsen blijft leider in het Westland Klassement. Deze stand komt morgen weer online te staan op Wieler Westland.