Het criteriumcircus was zondag neergestreken in Huijbergen. In het Noord-Brabantse dorp kwamen o.a. de elite/beloften, junioren en nieuwelingen in actie. In deze drie categorieën goede uitslagen voor onze regiogenoten. Zo behaalde Jos Koop podium bij de elite/belofte en reden Nick Brabander en Markus Meerbeek naar een top 10-plek bij de junioren.

Bij de nieuwelingen was het Quinten Buijs die de beste regiogenoot was. De Lierenaar van Westland Wil Vooruit moest na het ontwijken van twee valpartijen flink zijn best om weer vooraan te komen. Na 40 kilometer koers wist hij er nog wel een elfde plek uit te slepen. Mike Bronswijk uit Honselersdijk werd twaalfde.

60 koerskilometers stonden op de junioren te wachten. Honselersdijker Nick Brabander en Naaldwijker Markus Meerbeek reden een goede koers, maar konden niet voorkomen dat Niels van Ekeren met de overwinning er van door ging. Brabander eindigde 7 tellen later op de vijfde plek. Meerbeek kwam als negende over de finish.

Om 15:30 uur klonk het laatste startschot van de dag, die van de elite/beloften. Een koers over 100 kilometer verdeeld over 39 ronden. Het was Folkert Oostra die met 41 seconden voorsprong op een achtervolgende groep als eerste over de finish kwam. Daarachter sprintte Jos Koop naar een tweede plek. De renner uit Den Hoorn maakte dit seizoen de overstap van Westland Wil Vooruit naar TWC Tempo uit Veldhoven.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op de site van de organisatie van de wielerdag Huijbergen.