Coen van Kleef is zondag zestiende geworden in een barre editie van de Omloop van de Houtse Linies. Een zeer knappe prestatie van de renner van Westland Wil Vooruit, want maar twintig renners wisten de finish te bereiken. Deze slijtageslag kwam voornamelijk door de wind en de kou. Dit laatste zorgde er ook voor dat de koers werd ingekort naar 150 km.

De 32e editie van de Omloop van de Houtse Linies startte in Den Hout, nabij Oosterhout en bracht de renners over diverse kasseienstroken in het Noord-Brabantse landschap. Met een temperatuur van tussen de 0 en 1,5 graden en een snijdende oostenwind werden de renners om 13:00 uur weggeschoten. Al bij het uitrijden van Den Hout moest de koers opnieuw gestart worden door een massale valpartij. Na de herstart gooiden de continentale ploegen gelijk de beuk er in en stond aan de achterkant van het peloton de deur gelijk wagenwijd open. Hierdoor was het peloton binnen 10 kilometer al in meerdere stukken verbrokkelt. Schipluidenaar Coen van Kleef was alert en zat in de eerste groep.

Na ingrijpen van de koersdokter om renners eerder uit koers te halen, omdat hij bang was voor onderkoelden renners, bleven nog maar 20 man in de koers. Van Kleef was uit de kopgroep gereden, maar wist stand te houden in de achtervolgende groep en kwam als zestiende over de finish. Een prestatie waar de renner van Westland Wil Vooruit blij mee mag zijn.