Afgelopen zondag stond 146 renners aan het vertrek voor de de dorpenomloop Drenthe. Een van deze renners was Honselersdijker Nick van der Meer. De renner van Westland Wil Vooruit voelde zich goed en liet dit ook zien tijdens de 167,5 kilometer lange klassieker. Na een achtervolging kwam van der Meer in de kopgroep van de dag terecht en won hij het kasseienklassement. Toch baalde van der Meer van zijn uitslag. “Er had meer ingezeten.”

Een kopgroep van zes renners kleurden de 46e editie van de dorpenomloop van Drenthe, met daarbij van der Meer.“Er reden vier man weg. Alle vier van verschillende continentale teams. Ik wist dit ik er achteraan moest”, aldus van der Meer. Samen met Johim Ariesen probeerden van der Meer de oversteek te maken. “Het duurde even en de samenwerking met Ariesen was niet top, maar gelukkig konden we aansluiten bij de vier koplopers.”

Aangesloten bij de kopgroep ging het van der Meer goed af. “Ik voelde me goed en het koste mij weinig moeite om het tempo van de kopgroep bij te houden”  liet van der Meer aan Wieler Westland weten. De samenwerking tussen de zes was goed en hun voorsprong groeide naar drie minuten.  “Op een gegeven moment dacht ik dat wij voor de overwinning reden.”

Op veertig kilometer van het eind dokkerden de zes over de enige kasseienstrook die meetelde voor het kasseienklassement.  “Rens te Stroet trok op de strook hard door en ik was de enige die zijn wiel kon houden. Net voor het eind nam ik hard over en pakte een lichte voorsprong en de punten. Ik twijfelde om solo door te gaan, maar liet me toch weer afzakken. Achteraf gezien was het toch beter geweest om solo door te rijden. ”

Door de aanwezigheid van de rappe Ariesen in de kopgroep was het vrijwel zeker dat de samenwerking van de zes niet tot aan de finish stand hield. “Op 15 kilometer van de finish werd er constant gedemarreerd uit de kopgroep. Ook ik probeerde het en wist een aantal kilometer solo weg te blijven. Helaas werd ik zeven kilometer voor de finish, als laatste overgebleven van de kopgroep, teruggepakt. ”

Terugkijkend op de finale kan van der Meer maar één conclusie trekken. “Ik heb teveel energie verspeeld, waardoor ik geen goede eindsprint meer in de benen had. Hier baal ik van, want de benen waren goed en een korte uitslag had er zeker ingezeten. Vooral als je ziet dat Ariesen de dorpenomloop van Drenthe wint. Toen hij werd teruggepakt heeft hij nog even de rust kunnen pakken voor de sprint. Dit had ik ook moeten doen. ”. Toch kijkt van der Meer tevreden terug naar zijn optreden in Drenthe en mocht een mooie kasseientrui mee terug naar het Westland nemen. ”Je leert van je fouten en je neemt de ervaring weer mee naar de volgende koers. ”

Een samenvatting van de 46e dorpenomloop Drenthe is hier te vinden.