Marianne Vos heeft in voor de achtste keer  7 Dorpenomloop van Aalburg gewonnen. De oud wereldkampioene van WM3 bleef haar ploeggenote Moniek Tenniglo voor. Voor Vos geldt de 7 Dorpenomloop van Aalburg als thuiswedstrijd, aangezien de start en finish in haar gemeente zijn getrokken. De Heulse Judith Bloem wist enige tijd met de voorste mee te rijden, maar moest uiteindelijk toch vijf minuten toegeven en kwam als zestiende over de finish. Minke Bakker had pech en eindigde 23e.

Al vroeg werd de koers ontsierd door een massale valpartij. De Monsterse Minke Bakker, die gelukkig niet viel, had veel hinder hiervan en verloor de aansluiting met de kop van de koers. Toch bleef de renster van Restore Cycling haar best doen en kwam Bakker als 23e over de finish.

De meeste favorieten was deze valpartij bespaard gebleven en zo ontstond er een kopgroep van 22 rensters. Hierin zat ook Judith Bloem. De Heulse, die tegenwoordig in Apeldoorn woont, kon niet mee toen tien rensters uit deze groep wegreden en kwam zo in een tweede groep terecht die op 4:54 min van Vos over de streep kwam. Judith Bloem eindigde als zestiende. Hiermee kon de renster van Jan van Arckel terugkijken op een mooi sportmiddagje.

 

Foto: © Fotocees