Na een podium vol regiogenoten bij de amateurs mochten de elite/belofte hun kunsten laten zien in de de 69e ronde van Nieuw-Vossemeer bij de elite/belofte. Een omloop van 2,5 kilometer moest 36 maal worden afgelegd door de elite en beloften. Na 90 kilometer koers was het de sprinter van Westland Wil Vooruit Jos Koop die als eerste over de finish kwam. Hiermee haalde de Delftenaar zijn eerste overwinning van het seizoen. Koop zag zijn ploeggenoot Noah van der Meer als vijfde eindigen.

Nadat het startschot om klokslag 15:30 was gegeven vertrokken 57 renners voor de koers over 90 kilometer. Na circa 40 kilometer demarreerde het duo Jos Koop en Joost van der Burg uit het peloton. De twee kregen gezelschap van Jaap van der Meij en Jimmy de Bruyn. De vier draaiden goed samen en kregen ruim een minuut voorsprong van het peloton.

Diep in de finale was het Joost van der Burg die het knuppel in het hoenderhok gooide. De renner van Restore Cycling reed weg en kreeg Koop met zich mee. De twee mochten gaan rijden voor de overwinning en in de sprint-a-deux verwees Koop van der Burg naar de tweede plek. Jaap van der Meij maakte het podium compleet.

Achter de vier koplopers reed Noah van der Meer naar een vijfde plek.