Het einde is in zicht en dat is maar goed ook, want elf dagen koersen gaat je niet in de koude kleren zitten. Qua lengte zijn de etappes goed te doen, meestal stappen we na drie uurtjes wel weer van de fiets. Alleen houdt het daar niet op. Zoals vandaag, mochten we na de koers eerst nog een dik uur in de bus terug naar het hotel. Dan duurt het net weer wat langer voordat je jezelf goed kunt soigneren en wat eten naar binnen hebt gewerkt. Vandaag was het tijdsschema best krap waardoor we snel de spullen moesten pakken om naar het volgende hotel te gaan. 4 uur in een bus, daar knap je ook niet van op. Dan is het lastig herstellen van een moeilijke etappe zoals vandaag.

De etappe ging van start met een parcours van 8 kilometer door de stad, welk 8 maal afgelegd moest worden. Hierin lagen ook drie tussensprints waar mijn concurrenten in het sprintklassement wel dichterbij kwamen, maar niet genoeg punten wisten te scoren om mij te passeren. De laatste etappe mag ik dus ook in het oranje starten, al zal het heel lastig worden om hem te behouden.

Maar voordat we bij de laatste etappe aankomen moest er vandaag dus nog wel verder gekoerst worden. Bij het verlaten van de lokale ronden was situatie in de koers als volgt: een kopgroep van 11, een achtervolgende groep van 9 op anderhalve minuut en het peloton daar weer anderhalve minuut achter. Wij waren in geen van beide groepen vertegenwoordigd, maar met slechts tweeënhalve renner in het peloton en een aankomst bergop in het vooruitzicht was het niet echt aan ons om de achtervolging te leiden.

De twee voorste groepen smolten samen in de laatste 10 kilometer en hadden genoeg marge om elkaar onder vuur te nemen. In het peloton ging het tempo flink omhoog waardoor we nog wel rap dichterbij kwamen, maar tegelijkertijd mij ook de kop kostte. Gelukkig stond er vandaag niet zoveel meer op het spel en was het dus een kwestie van uitrijden en herstellen. Voor zover dat mogelijk is.

Jos wist de etappe als 62e te beëindigen en dat was 3 plaatsen voor Bob Wubben. Beste Westlander in de Tour of Poyang Lake was wederom Sven van Luijk. Hij finiste vandaag als 19e op 1 minuut en 48 seconden van de winnaar. Morgen mag Jos dus nogmaals in de Oranje sprinttrui starten. De trui binnenslepen gaat dus lastig worden, misschien is dit wel de laatste podium foto: