fbpx

Aankomend weekend start de Topcompetitie weer met de Ster van Zwolle. Een koers die vorig jaar werd gewonnen door Fabio Jakobsen voor Wateringer Jim Lindenburg. Dit jaar wil Lindenburg zijn prestatie van vorig jaar proberen te evenaren en hoopt stiekem op beter. Met de vorm zit het goed en Jakobsen heeft de overstap gemaakt naar de Wolrd-Tour, dus waarom niet?

Toch zal het lastig worden, weet ook Lindenburg. Vorig jaar had de renner van Metec TKH al een meerdaagse in de benen voordat hij in de Ster aan start stond. Dit jaar wordt de Ster zijn allereerste koers van het seizoen en weet hij nog niet hoe zijn koersbenen voelen. Als hij de inspanningstest van gisteren mag geloven zit het goed met de vorm.

Ook de weersomstandigheden zijn anders ten opzichte van vorig jaar. De weersvoorspellingen geven voor zaterdag een temperatuur aan van rond de 0 graden met windkracht 3/4. Hierdoor voelt het nog kouder aan dan dat het al is! Voor Lindenburg maakt dit niet uit. Zijn moraal is goed, de vorm is goed dus laat de koers maar komen!

Nog een keer nagenieten hoe Lindenburg vorig jaar tweede werd? Bekijk dan hier de samenvatting van de Topcompetitie.