Jesper Asselman

Jesper Asselman

Jesper Asselman stond gisteren met zijn ploeg Roompot Oranje Peloton aan start in de Grote Prijs Jef Scheerens. De renner uit Wateringen stond om 12:50 aan start voor de zesde koers in de Belgian Cycling Cup, die werd gewonnen door Dimitri Clayes van Wanty Group Gobert.

Vroeg in de 185 kilometer lange koers, die bestond uit 13 ronden van ruim 12 kilometer met daarin steeds vier hellingen, wisten zes renners weg te rijden met daarbij Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven van Metec TKH.  De samenwerking was goed en de zes kregen een maximale voorsprong van 3:50.  Tijdens de beklimming van de Keizersberg moest Justin Mottier de kopgroep laten gaan. De vijf reden met 2:00 min voorsprong door.

Met nog 47 km te gaan wist het peloton onder leiding van Wanty Group Gobert weer aan te sluiten bij de kopgroep en kon de finale beginnen.  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert was een van de renners die de finale opende.  Uiteindelijk vormde er een kopgroep van zeventien renners. Uit deze kopgroep demarreerde de Belg Dimitri Claeys en de Nederlander Pim Lighart. Zij gingen de laatste ronde in met 30 seconden voorsprong. Lighart moest op de beklimming van de Wijnpersstraat Claeys laten gaan en kon niet meer terugkeren. Hierdoor won Dimitri Claeys de Grote Prijs Jef Scheerens. Lighart werd tweede en in het peloton daarachter wist Asselman naar een 13e plek te sprinten. Hiermee werd Asselman tweede Nederlander achter Lighart.