google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Jason van Dalen mag weer terugkijken op een mooi koersweekend. De renner van Delta Cycling liet zich zaterdag goed zien in Dwars door de Vlaamse Ardennen en een dag later was de ‘s-Gravenzander de beste regiogenoot in de Midden-Brabant Poort Omloop.

In Dwars door de Vlaamse Ardennen die geen kleine ploegen mee. Zo stonden o.a. de veldrijdens van Marlux Bingoal aan start, maar ook Sport Vlaanderen-Beloise en Wanty Group Gobert. Toch schrok dit Van Dalen niet af om diep in de finale weg te rijden met Piotr Havik, vorig nog rijdend bij Westland Wil Vooruit en nog een andere renner. De drie werden in de slotkilometers weer ingerekend en Van Dalen sleepte er nog een zestiende plaats uit. Naaldwijker Sven van Luijk werd 33e.

Zondag was het een andere koek. Geen klimmetjes, maar kasseien in Midden-Brabant. De Poort Omloop telt mee voor de nieuwe Holland Cup. De 197 kilometer lange koers werd gewonnen door Julius van den Berg, die vorig jaar o.a. De Ronde van Maasdijk won. Op 2:22 min van Van den Berg kwam Van Dalen als 20e over de finish gebold.