google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Het was al vroeg beslist in Poeldijk bij de elite/beloften. Een kopgroep van elf reed in de beginfase weg en kon niet meer achterhaalt worden. In deze groep de regiogenoten Jason van Dalen, Bas van der Kooij, Noah van der Meer en Luuk van der Wal. Zij reden het peloton op een ronde, waarna de finale werd ingeluid.

 

Het was Roy Pieters die de debatten opende in de kopgroep. De baanrenner van weleer wurmde zich als eerste door het peloton en zat direct vooraan. De overige koplopers zaten niet ver en al snel zaten alle koplopers vooraan het peloton. Na een aantal kleine aanvalspogingen bleef het bij elkaar en kreeg het peloton acht ronden voor het einde de bel, zodat de elf koplopers overbleven waarna de finale echt begon.

Deze finale werd ingeluid door Jason van Dalen. De ‘s-Gravenzander reed op vier ronden voor het eind weg, maar doordat Destil Piels drie man in de kopgroep zat was het onbegonnen werk. Het was dan ook niet gek dat Peter Schulting van Destil Piels counterde en zijn solo wel wist te verzilveren. Hij won de 68e editie van Poeldijk met een ruime voorsprong. Daarachter werd er fel gesprint om de tweede plek. Hierin klopte Pieters Jason van Dalen met een banddikte. Luuk van der Wal eindigde als elfde.