Afgelopen donderdag pakte Jason van Dalen de overwinning in de tweede etappe Tsjechische Zuid-Bohemen Tour. In de derde etappe ging de overwinning naar zijn Delta Cycling ploeggenoot Jan-Willem van Schip. Van Schip zat in de vlucht van de dag en in zware omstandigheden wist Delta Cycling in het peloton de achtervolging dusdanig te ontregelen dat de kopgroep voor de dagzege kon gaan. Jan-Willem van Schip maakte het dus af. Daarmee beloonde hij Jason van Dalen en zijn ploeg voor hun harde werk.

Jason van Dalen zelf sprintte in de voorposten van het peloton mee voor de 4e plek, maar strandde op uiteindelijk de 8e plek. Zijn puntentrui moest de ‘s Gravenzandse hardrijder ook afstaan. Gelukkig ging deze wel naar zijn winnende ploeggenoot van Schip. Voor Delta Cycling was daarmee het feest nog niet af, want van Schip pakte ook nog de bergtrui mee en belandt op de 3e plaats in het algemeen klassement op zes seconde van leider Cerny.

Voor van Dalen is het weer een mooie top 10 plek in een zware UCI 2.2 koers. Na zijn overwinning eerder deze week bevestigt van Dalen zijn goede vorm op het moment. Wie weet wat hij nog meer kan laten zien in de komende twee etappes in het zuiden van Bohemen.