Een vervelende val in Ronde van Normandië gooide roet in eten van Jason van Dalen. De renner van Delta Cycling brak zijn beide polsen en kwam er abrupt een einde van het goede voorseizoen van de ‘s-Gravenzander. Nu probeert van Dalen zijn condititie op peil te houden op de Tacx.

Na een goed seizoen vorig jaar mocht Jason van Dalen het dit jaar proberen op continentaal niveau. De ‘s-Gravenzander kende een sterk van begin van het seizoen. Zo zat van Dalen in de kopgroep van de wielerkoers dwars door West-Vlaanderen en werd hij achtste in de derde etappe van de ronde van Romandië. In de vierde etappe van deze etappekoers ging het mis. Van Dalen kwam hard in aanraking met het asfalt. In eerste instantie probeerde van Dalen de koers nog uit te rijden, maar kon door de pijn niet meer verder. Later bleek dat van Dalen beide polsen had gebroken en met beide handen in het gips moest.

Nu probeert van Dalen zijn conditite op peil te houden. De ‘s-Gravenzander laat Wieler Westland dat hij zijn uurtjes nu maakt op Zwift, de online fietsapp. Volgende week gaan de artsen bekijken hoe de breuken herstellen en gaan zij bepalen hoe lang van Dalen nog in het gips moet. Jason van Dalen zelf hoopt eind mei weer te kunnen koersen. Wieler Westland wenst Jason van Dalen veel succes met zijn herstel.