Het was nat gisteren in Heerhugowaard. Toch hield de regenval 72 Elite/Beloften niet tegen om van start te gaan in de 47e ronde van Heerhugowaard. Onder hen ‘s-Gravenzander Jason van Dalen die dit seizoen een uitstekend seizoen kent met onder meer een overwinning in de Vuelta de Zamora en podiumplekken in Monster en Maasdijk. Hij kon zich gisteren ook weer meten met de top en eindigde als 7e.

CqY4W8lW8AALQxV


De weersomstandigheden tijdens de koers

Het peloton kreeg tijdens de koers over 100 km veel regen te over zich heen. Hierdoor werd het een waar slagveld in de straten van Heerhugowaard. Maar 13 renners van de 72 starters reden in dezelfde ronde. Het overige deelnemersveld was al afgestapt of waren door de kop van de koers op een ronde gezet. Bij deze 13 de renner van Westland Wil Vooruit Jason van Dalen.

Wouter Mol van Join-S de Rijke vond de regenval wel lekker en trok in zijn eentje op avontuur. Hij kreeg een voorsprong van rond de 50 seconden en stond deze niet meer af. De oud prof van onder meer Vacansoleil won de 47e ronde van Heerhugowaard. Op 47 seconden achter hem kwam het groepje met van

Dalen op de finish afgesprint. Het was Roy Pieters die dit sprintje won en tweede werd, Yoeri Havik werd 3e. Jason van Dalen eindigde als 7e. Lierenaar Pim van der Marel wist naar een 15e plek te rijden.