In de eerste editie van Ronde van de Achterhoek heeft Jason van Dalen een mooie 5e plek kunnen behalen in een sterk bezette koers. In een koers over deels onverharde wegen en met kasseien ging het hard.

In de finale waren nog slechts 70 man in koers met daarbij, naast Jason van Dalen voor Delta, Piotr Havik, Jos Koop en Diederik Deelen namens WWV. Toen een groep van vier diep in de finale weg reed zaten van Dalen en Havik daarbij. Helaas mocht deze groep niet wegblijven te de finale. Na de hergroepering ging er weer een groep lopen en weer zaten Havik en van Dalen daarbij. Ook uiteindelijke winnaar Kleiman had er voor gezorgd dat hij mee zat.

Kleiman wist in de laatste ronde weg te muizen en hield dat vol tot de streep. Achter hem sprintte Maarten van Trijp naar de tweede en Robin Wennekes naar de derde plek. Jason van Dalen wist beslag te leggen op de 5e plek en en passant pakte hij ook nog d sprintklassement mee. Havik besloot de eerste editie van de Ronde van de Achterhoek met een 6e plaats.