google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De individuele tijdrit bij de trimmers is een prooi geworden voor Roy Olierook. De renner werd in de voorbeschouwing al getipt als één van de kanshebbers en maakte dit ook waar. In 20 minuten en 28 seconden raffelde hij de 18,5 kilometer af. Bij de B-trimmers trok Ronald Boers aan het langste eind. Ronald Boers was slechts 6 tellen langzamer dan Roy.

Het was zondagochtend al vroeg druk aan het kanaal. Strakke fietsen en pakken kwamen in alle vroegte voorbij om het parcours te verkennen of om de stramme spieren los te trappen. Om 09.30 uur werd de eerste losgelaten op het parcours en in hoog tempo leggen zowel de A als de B de 18,5 kilometer af. De een reed op een prachtige tijdritfiets, de ander met hoge velgen en weer een ander gewoon op zijn normale koers fiets. Desalniettemin werd er dus hard gereden. Winnaar Roy Olierook reed gemiddeld maar liefst 45 kilometer per uur!
Daarmee liet hij Bart van den Berg en Wout van Wijk achter zich. Bart van den Berg strandde op 15 seconden van Roy en Wout van Wijk moest weer 6 seconde toegeven op Bart.

Roy Olierook in actie

Bij de B was het dus Ronald Boers die won. Hij reed zijn tijdrit in 20 minuten en 34 seconden en was daarmee bijna een minuut sneller dan nummer twee Roel de Bakker. Marcel van der Voort eindigde vlak achter Roel op plek 3. Ook hier een mooi podium: