HSK Trias moet het komend wielerseizoen stellen zonder een Westlander in de ploeg. Dit is voor het eerst in een lange periode dat de Haagse clubploeg geen Westlands tintje heeft. Desalniettemin heeft ploegleider Marco Riemen voor komend jaar weer een sterk en ervaren team onder zijn hoede.

Zo’n 10 jaar geleden hadden Westland Wil Vooruit en HSK Trias samen nog een elite/beloften-team waarmee zij de club- en beloftencompetitie mee reden. Nadat er een eind kwam aan deze samenwerking gingen een aantal jaar later Henk Bom, Paul Helderman en Marvin van Spronsen naar de Haagse wielervereniging. De drie Westlanders zetten een succesvol wielerteam op wat zich voornamelijk richtte op criteriums. Zo’n anderhalf jaar  geleden kwam Marco Riemen naar HSK Trias en heeft de criteriumploeg van Bom, Helderman en Van Spronsen naar een hoger level getild. HSK Trias is nu een club die podiumplekken kan halen in de clubcompetitie en had met Mitchell Huenders zelfs nog even de leiding in het algemeen klassement!

Nadat Bom en Helderman afgelopen wielerseizoen hebben besloten om het wat rustiger aan te doen met fietsen heeft Marvin van Spronsen aan het eind van het seizoen besloten om weer terug te gaan naar Westland Wil Vooruit. Hierdoor telt de ploeg van Riemen geen Westlanders meer, maar is daardoor zeker niet slechter geworden. Met de ambitie om vooral in de clubcompetitie en in hun “thuiskoers” De Ronde van Zuid-Holland goed en aanvallend te rijden gaat Riemen met volle moed het nieuwe seizoen in. Hij verwacht 200% inzet van iedereen. Deze inzet mogen de renners tonen op hun nieuwe Ridley. Hoofdsponsor Mooi Jong heeft gezorgd dat de renners in 2018 op dit Belgisch wielermerk hun koersen kunnen rijden.

HSK Trias bestaat in 2018 uit de volgende renners:

Stefan Kreder
Mitchell Huenders
Dennis Smit
Robbert-Jan Mol
Tom Jansen
Tim de Koning
David van de Berg
Raymond Splinter
Niels Overvoorde
Niels Immerzeel
Thomas van Dop
Timo Verbeek
Rienk Engele
Sebastiaan Bennink
Koen de Best
Stefan Wolffenbuttel