De langste en oudste strandrace van de wereld, Hoek van Holland – Den Helder, blijft bestaan. Afgelopen zondag werd de 25e en laatste editie gereden, maar de organisatie kon het niet over hun hart verkrijgen om met Hoek van Holland – Den Helder te stoppen en heeft besloten om toch door te gaan.

Aan de strand-klassieker over 135 km doen traditiegetrouw veel Westlanders aan mee. Ook niet gek, gezien de start in Hoek van Holland is en de koers via de Westlandse stranden richting Den Helder gaat. De strandrace is voor vele een beleving, die dus nu blijft voortbestaan.

De organisatie kreeg afgelopen zondag -na de 25e editie – zoveel positieve reacties, dat zij op zoek is gegaan naar een mogelijkheid om de strandrace toch te laten voortbestaan. Er is contact gezocht met Exventure Sports & Events, het bureau dat onder andere het EK MTB Beachrace in Scheveningen, de Flexwinkel Beachrace in Noordwijk en de KOGA Beachrace in Renesse organiseert. Exventure was blij verrast en zorgt ervoor dat ‘s-Werelds langste beachrace blijft voortbestaan.

Beide partijen laten op Facebook weten dat zij blij zijn dat dit evenement hiermee niet verloren is gegaan. Daarnaast willen zij  zich inspannen om er tot in lengte van jaren voor alle deelnemers een mooi avontuur van te blijven maken.

De uitslagen van afgelopen editie zijn hier te vinden.