In het Avontuur vanachter het Stuur kruipen we achter het stuur van de ploegleidersauto van Westland Wil Vooruit. Met onze steun en toeverlaat Gerard Heskes kijken we terug op wat is geweest, maar nog belangrijker kijken we vooruit naar wat gaat komen. In deze editie kijken we terug op de Ronde van Limburg en blikken we vooruit op de Parel van de Veluwe.

De Ronde van Limburg zorgde voor een meer dan nette uitslag van Diederik Deelen. Hij reed continu voor in de koers mee en even leek hij voor nog een betere klassering te kunnen gaan. Uiteindelijk was een 13e plek zijn deel. In een zwaar bezette Topcompetitie koers is dat voor een clubrenner een buitengewoon goede prestatie. Het is tekenend voor de ambitie van Westland Wil Vooruit dat er toch enige teleurstelling heerst bij de 13e plaats.

Ondanks de aanwezigheid van aan de kant het talent en aan de andere kant de ambitie bij Westland Wil Vooruit stonden er slechts vier renners aan de start afgelopen zondag. In een koers waar je met z’n achten mag starten is dat erg mager. Vooraf lijkt het dan ook erg moeilijk te worden om tot een goede prestatie te komen en des te knapper is de prestatie van Diederik. Toch lijkt de dunne spoeling een structureel probleem dit seizoen. Natuurlijk zijn er blessures en af en toe kan een renner afwezig zijn. Juist om die reden zou een iets ruimere selectie wenselijk zijn.

Daarom is de begeleiding van de ploeg nu al bezig met volgend seizoen. Er is het volste vertrouwen in het talent van de aanwezige renners. Daarnaast komen nog aantal junioren over, maar tegenover staat het verwachtte vertrek van enkele renners. Vandaar dat de blik nu al langzaam op volgend seizoen gaat. Hoe kunnen ze de ploeg dermate versterken dat de eigen talenten ten volste tot hun recht komen, maar dat ze aangevuld worden met renners die qua mentaliteit en persoonlijkheid bij de ploeg passen. Het is een puzzel die de begeleiding al langzaam mag gaan leggen.

Gelukkig beschikt de ploeg over genoeg talentvolle renners om dit seizoen wel gewoon verder te gaan op jacht naar resultaten. Zo staat voor komende woensdag in de Parel van de Veluwe weer een sterke ploeg aan de start. In deze Clubcompetitiekoers zullen namens Westland Wil Vooruit aan de start verschijnen: Nick van der Meer, Diederik Deelen, Marvin van Spronsen, Sjoerd Kouwenhoven en Jaap van der Meij.

Ploegleider Heskes verwacht voor de Parel van de Veluwe eigenlijk een massasprint, maar hoopt dat zijn ploeg iets kan doen om deze te ontlopen. De weersverwachtingen voor komende woensdag zijn tropisch warm met weinig wind. Ideale omstandigheden dus voor een sprint. De verwachting is dat in de aanloop er niet veel zal gebeuren. Dan wordt er vooral veel door de bossen gereden, dus elke vorm van wind die aanwezig is, zal worden gebroken door de bebossing. Op de plaatselijke omloop wordt het pas draaien en keren en zijn er open stukken. De hoop is dat daar een beslissing geforceerd kan worden. Mocht dit niet lukken, dan heeft Westland Wil Vooruit met Nick van der Meer en Marvin van Spronsen twee snelle kanonnen in de ploeg om voor een topklassering te sprinten.

Vorig jaar werd Nick van der Meer nog tweede achter Ronan van Zandbeek. Toen was het een groep van vijf man die het tot het einde uithielden. In een natte koers wisten zij het jagende peloton voor te blijven en dat voed de hoop op het ontlopen van een massasprint. Toch zal het dit jaar moeilijker zijn dan voorgaande jaren. De Clubcompetitie heeft een behoorlijk kwaliteitsimpuls gehad aan goede renners die neer zijn gestreken bij clubs. Clubs zijn beter georganiseerd en rijden meer en meer als team. Genoeg uitdaging dus voor de mannen van Gerard Heskes, maar ook genoeg hoop op een goede klassering.

De foto is wederom dankzij Joris Knapen en de Clubcompetitie.

Parel van de Veluwe – samenvatting from Clubcompetitie on Vimeo.