Een dag na de Italiaanse versie van de koers van de vallende bladeren was het vandaag de beurt aan de Westlandse equivalent daarvan. Het herfstkampioenschap bij Westland Wil Vooruit werd verreden in dito omstandigheden met twee mooie winnaars tot gevolg. Henk Bom vloerde het complete peloton bij de A en René Lievaart was de snelste bij de B.

A-categorie

Ondanks de mogelijkheid voor Elite/Belofte, Amateurs en Junioren om zich eindelijk eens te meten met Westlandse Trimmers, bestond het peloton vandaag uit slechts 8 man. De slechte weersomstandigheden, de Bart Breentjes Challenge en een Vossenjacht zorgde voor een bijzonder kleine groep starters. Het noopte de organisatie dan ook om de koers in te korten tot een half uur. Zeker nadat nog eens twee man waren af gestapt, werd de waanzin van het doorrijden duidelijk. De renners konden gezien de kou zich wel vinden in de beslissingen van de jury.

Onder de acht starters bevonden zich drie renners van de Quartel Lindenburg formatie. Na het uitblijven van goede resultaten hadden ze schijnbaar hun zinnen gezet op het herfstkampioenschap. Toch konden ze niet voorkomen dat Henk Bom er met de overwinning vandoor ging. Voor het eerst in de kleuren van zijn nieuwe ploeg ISW-Simtex won hij de sprint van Quartel coureur Bob van den Berg. Junior Luuk Vollebregt complementeerde het podium.

B-categorie

Bij de B werd minder gekeken naar het weer en stonden er 24 renners in de baan. Ze hadden er duidelijk zin in, want niet alleen de volledige afstand werd afgelegd, maar het werd ook een attractieve koers. Het duurde tot halverwege dat de beslissing viel. Na de tweede tussensprint brak het peloton in stukken en waren ze van voren weg. Na een aantal schermutselingen moest werd het Herstkampioenschap beslist door een sprint tussen een man of acht. René Lievaart toonde zich hierin de snelste voor Joost van der Giessen en Edwin Vijverberg.


Daarmee werden Henk Bom en René Lievaart dus de eerste winnaars van de Westlandse koers van de vallende bladeren (vrij vertaald: de lazerende blaaien).
Het Westlandse wedstrijden seizoen komt daarmee tot een einde, maar alle trimmers werden nog wel van harte uitgenodigd om de 29e naar de Olsthoorn Ranch te komen voor de uitreiking van het Westland Klassement en afsluiting van het seizoen. Ook Wieler Westland zal dan met een mooi nieuwtje komen. Dus tot de 29e!