De 'criteriumtijgers'

Henk Bom hier links

Als afsluitende koers in Zuidland stond de Elite/Beloften categorie aan start. Zij mochten om 14:45 vertrekken voor een koers over 80 km. In het peloton van 35 renners vier Westlanders die probeerden om een goede klassering te rijden in het Zuid-Hollandse dorp, maar het was Naaldwijker Henk Bom die als enige Westlander een top 10 notering wist te behalen.

Het ging hard over het parcours die een totale lengte had van 2,5 km. Naaldwijker Sven van Luijk wist met 47,3 km per uur de snelste rondetijd neer te zetten. Ondanks deze hoge snelheid kon hij niet voorkomen dat er een kopgroep wegreed. Ook de overige drie Westlandse renners zaten niet in deze kopgroep. Henk Bom probeerde nog wel een poging te doen om erna toe te rijden. Samen met twee medevluchters strandde de renner van HSK Trias op 49 seconden van de kop en werd 9e in de uitslag.

In het peloton achter hem reed Lierenaar Luuk van der Wal naar een 11e plek, van Luijk werd 14e. Twan Middelburg eindigde als 22e. De gehele uitslag is te vinden op:http://www.mylaps.com/en/classification/4114866