Dokkeren, hobbelen en veel wind. Dat was de mix voor de Wim Hendriks Troffee. De nieuwelingen- en juniorendames reden deze kasseienklassieker in Zeeland samen in een koers. Westland Wil Vooruit-renster Daniek Hengeveld liet zien dat zij niet onder hoefde te doen voor het juniorengeweld en zat in de kopgroep van twaalf met o.a. de Lierse juniordame Rozemarijn Ammerlaan.

Deze twaalf bestonden uit vier nieuwelingen-dames en  acht junioren-dames. Van deze acht waren maar liefst vijf rensters van APB junior Dev. Team, de ploeg van Rozemarijn Ammerlaan. Zij moesten het dus ook afmaken bij de junioren, wat zij ook deden. Sylvie Swinkels reed weg en kwam solo over de meet. Daarachter werd voor zowel de overwinning voor de nieuwelingen-dames als voor de tweede plek van de juniorendames gesprint.

Het was Sofie van Rooien die net haar wieltje eerder over de de meet drukte dan Daniek Hengeveld, waardoor de renster van Westland Wil Vooruit tweede werd bij de nieuwelingendames. Ammerlaan eindigde als zevende bij de juniorendames.

Op zo’n vier minuten van de kopgroep kwamen de eerste achtervolgers over de finish. Westland Wil Vooruit-renster Laura Molenaar pakte de zevende plek bij de nieuwenlingendames en haar ploeggenote Fleur van der Peet eindigde als tiende. Hiermee had de Westlandse wielervereniging drie dames in de top 10. Daarnaast werden Marit Wasmus en Sophia Zwaan vijftiende en zestiende en kwam Jerney van der Heijden als 21e over de finish. De ploeg van Marcel van Alphen liet dus zien dat ze dit soort werk wel aankunnen.

Bij de juniorendames was er nog een 17e plek weggelegd voor Judith Stolze.