google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
iPlants 1 en 2 in Maasdijk

iPlants 1 en 2 in Maasdijk

Vandaag stond de zevende wedstrijd in het Westland op het programma. Om 17:15 vertrokken de A Trimmers voor een koers over 35 km. De B Trimmers vertrokken een minuut later voor hun koers over 30 km.

Het ging hard bij de A Trimmers. Vanaf het begin was het Schipluidenaar Wout van Wijk die samen met de Pool Bartek Strzelski van Argos – van Scheijndel probeerden terug te rijden. Het peloton ging vol in de achtervolging, wat leidde tot gaten in het peloton. Door het hoge tempo moest een grote groep het peloton laten gaan. Het peloton kwam terug bij de kopgroep. Dit was het teken voor Pim Zwinkels om weg te rijden. De renner van Pentakeep- de Zeeuw wist met drie medevluchters een voorsprong te pakken. Toen de koplopers het B peloton had ingehaald en op kop reden in het B peloton sloot het A peloton achteraan aan in het B peloton. Hierdoor kon het peloton gemakkelijk weer naar de koplopers rijden en waren ze weer teruggepakt.

Met nog zes ronde te gaan probeerden Dennis Ruigt en Pim Groenwegen weg te rijden. Ruigt kon het tempo van Groenewegen niet volgen en moest de renner van iPlants – de Wielershop laten gaan. Solo ging hij verder en een ronde later sloten nog drie man bij hem aan. Dit waren Wout van Wijk en de ploeggenoten Strzelski en Daan van Ruijven.

Met ingang van de laatste ronde sloot Willy Heenenman en Martijn Stougje aan bij de kopgroep. Deze 6 gingen uitmaken wie in Maasdijk zou gaan winnen. Het was Pim Groenewegen die als eerste uit de laatste bocht kwam voor zijn ploeggenoot Willy Heeneman. Zij lieten in de sprint deze posities niet meer los en werden eerste en tweede. Wout van Wijk werd derde.

Finish Trimmers B

Finish Trimmers B

Bij de B Trimmers werd er ook flink doorgereden. Hierdoor bleef er een select groepje over die in een sprint ging uitmaken wie de winnaar zou gaan worden in Maasdijk. Het was de man uit Voorburg Marc Stouten die na Poeldijk ook in Maasdijk de rapste was in de sprint. Leider in het klassemant Marco van der Sman van de iPlants de Wielershop werd tweede.