google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Winst voor Asselman in Dernykoers Foto: Sportsfeer

Winst voor Asselman in Dernykoers
Foto: Sportsfeer

De eerste dag van de Wooning zesdaagse van Rotterdam is succesvol afgesloten door het koppel Jesper Asselman en Youri Havik. Het duo begon sterk aan de zesdaagse met een tweede plek in het eerste onderdeel de koppelkoers. In het laatste onderdeel van de avond, de dernykoers pakte Asselman zelfs de winst. Door deze goede prestaties vindt het koppel zich na de eerst dag terug op de vierde plek.

De Wooning zesdaagse van Rotterdam is donderdag van start gegaan. De professionals kwamen om 19:20 voor het eerst in actie in de koppelkoers over 100 ronden. Door het behalen van twaalf punten wist Asselman en Havik naar de tweede plek te rijden. De overwinning ging naar Dylan van Baarle en Wim Stroetinga.

In de afvalkoers behaalde het duo Asselman/Havik de derde plek, waarna ze in de tweede koppelkoers van 45 minuten naar de vijfde plek reden. Met een gemiddelde van ruim 61 km per uur raasde het duo naar een twaalfde plek in de koppeltijdrit. In het klassementswedstrijd wisten zij de twaalfde plek van de koppeltijdrit weer weg te poetsen. Met een derde plek wisten zij weer in de top van het klassement te nestelen.

In het laatste onderdeel van de avond, de derny, mocht Jesper Asselman laten zien waarom hij in dit onderdeel bij de Nederlandse top behoort. In dit onderdeel pakte Asselman de overwinning voor Nederlands kampioen op de weg Dylan Groenewegen en sloot het duo Asselman/Havik de eerste dag af met een vierde plek in het algemeen klassement