Al enige jaren is het een opkomend fenomeen in wielerland, de strandracen. Ook dit jaar zullen er weer veel regiogenoten over de kustlijn rijden in de diversen koersen. Twee van deze koersen gaan ook over de Westlandse stranden, namelijk de laatste editie van Hoek van Holland Den Helder en de Westland Beach Challenge.

De strandrace kalender wordt 22 oktober afgetrapt met de Brabant Beach Battle. Een unieke strandrace, want deze zal niet betwist worden langs de kust, maar op het E3 strand van Eersel. Na de Brabant Beach Battle vertrek het strandrace circus naar Scheveningen , waarna een week later op 5 november de laatste editie van Hoek van Holland – Den Helder wordt verreden.

Voor wie de kalender van de strandraces heeft bekeken zag dat de Westland Beach Challenge ontbrak. De organisatie van de enige Westlandse strandrace liet aan Wieler Westland weten dat er zeker een 4e editie komt van de Westland Beach Challenge. Op zondag 28 januari moet het evenement weer op de Westlandse stranden plaatsvinden.

Voor wie nog op zoek is naar een beachracer heeft van Tol Sport uit Poeldijk nog een aantal mooie opties. Als dealer van het merk Koga, een van de marktleiders van beachracers, kan van Tol Sport u goed adviseren over de laatste ontwikkelingen en technieken van de beachrace. Daarnaast is van Tol ook bekend met het onderhouden van de beachbikes. Meer weten? Kijk dan snel even op www.vantolsport.nl of kom langs in de winkel!