fbpx

iPlants – de Wielershop liet zich weer van hun beste kant zien in de 68e ronde van Poeldijk. Met de overwinning bij zowel de A als bij de B Trimmers stond er vandaag geen maat op de zwart/roze brigade. Een overzicht van beide koersen.

Trimmers A

Yorick van Velthoven en Stefan Krul hadden het begin van de koers op hun heupen. De twee probeerden weg te rijden uit het peloton, maar zonder succes. De slag viel toen een groepje met o.a. Willy Heeneman, Daan van Ruijven en Bartek Strzelski wegreed. Alleen de ijzersterke Martijn Stougje kon met een paar renners in zijn wiel nog de oversteek maken, waardoor er een kopgroep ontstond van tien renners met alle grote ploegen goed in vertegenwoordigd. Hierdoor hielden ze achter de kopgroep de benen wat stiller en konden de tien snel hun voorsprong uitbouwen.

Met de rappe benen van Willy Heeneman in de kopgroep probeerden een aantal renners de sprint te ontlopen. Gerben Vreugdenhil bijvoorbeeld was in de finale zeer actief, maar zag al zijn uitlooppogingen stranden. Het werd dus een sprint in de straten van Poeldijk. De sprint werd ontregeld door een val Bartek Strzelski in de laatste bocht. Desondanks wist Barry Bel een goede lead-out neer te zetten voor Willy Heeneman, die met speels gemak naar de overwinning reed. De ISW mannen Martijn Stougje en Roy Olierook werd tweede en derde.

 

Trimmers B

Een kleine peloton aan het vertrek in Poeldijk bij de Trimmers B. Dat maakte voor de snelheid niet uit, want ook vandaag ging het weer hard. Door het hoge tempo kon niemand echt wegkomen en wanneer er iemand ging was het de sterke Blue Train DB Telecom Team die de aanval neutraliseerde. Hierdoor eindigde de koers in een massasprint. De kleine iPlants renner Marco van de Sman kwam als een duveltje uit een doosje en sprintte  voor Marioa Lagerwerf (2) en Roy van den Heuvel (3) naar de overwinning