Frank Stijger schreef bij de junioren de 68e ronde van Naaldwijk op zijn naam. De Honselersdijker van Westland Wil Vooruit maakte deel uit van een beslissende kopgroep en maakte het fenomenaal af. In het Westland klassement was er spanning tot aan de finish, maar was het uiteindelijk Casper Hordijk die de trui mee naar huis mocht nemen.

Met nog 18 ronden op het rondenbord reden zeven renners weg, met daarbij Nick Brabander. De  leider in het Westland Klassement moest echter door materiaaldefect lossen en op dat moment sloot Frank Stijger aan. Samenwerking was goed en de acht kon vol doorrijden. Dit was voor Brabander de doodsteek en werd naar achteren geslagen.

Ook zijn leiding in het Westland klassement kwam in gevaar, aangezien Casper Hordijk in een achtervolgende reed. De renner van Ahoy had genoeg aan een negende plek, mocht Brabander niet in de punten rijden.

In de finale was het duidelijk dat de winnaar in de kopgroep zat. Net voor de laatste ronde ontbond Stijger zijn duivels en reed alleen weg. Met zijn solo wist de sterke renner uit Honselersdijk succesvol af te ronden en mocht het zegegebaar maken in de Anjerlaan in Naaldwijk. Nathan Rijsdijk sprintte naar een tweede plek en Edo Maas maakte het podium compleet met plek drie

“Toen ik in de kopgroep zat en we de laatste 4 rondes in gingen dacht ik al na over mij ultieme aanval, omdat ik wist dat ik niet de rapste met een Nathan Rijsdijk in de kopgroep. In de laatste probeerde Friso van Diemen het, maar kwam niet weg. Vlak voor de laatste bocht viel het stil en ben ik vol aan gegaan. Ik reed uiteindelijk solo naar de overwinning. Dit is tot nu toe de mooiste overwinning uit mijn carrière.”, aldus een dolgelukkige Stijger.

In de achtervolgende groep sprintte Casper Hordijk naar een achtste plek en pakte daarmee het Westland Klassement voor Nick Brabander. “Ik ben heel blij met deze eind overwinning. Ik wist dat ik kort stond, maar dacht dat ik de achterstand op Brabander niet meer kon goedmaken. Deze overwinning komt dus als een verrassing.”

 

Quinten Buijs was zesde en pakte daarmee het Westland klassement. “Ik ben er superblij mee”, aldus Buijs. “Direct toen ik hoorde dat het Westland Klassement weer kwam, ging ik er vol voor en nu win ik hem ook nog!” verteld de eerstejaars nieuweling aan Wieler Westland.

Het Westland Klassement wordt mede mogelijk gemaakt door