In de kermiskoers van het Oost-Vlaamse Wetteren is Nick van der Meer met de bloemen aan de haal gegaan. Hij bleek na 100 kilometer koers de sterkste van een 9 man tellende kopgroep. De laatste weken etaleerde de Honselersdijker al geregeld zijn goede vorm en nu kon hij dat omzetten in een mooie overwinning.

In het zonovergoten Wetteren reed Nick op bekend terrein. De Belgische ploeg waar hij in het verleden voor reed heeft haar thuisbasis in Wetteren, dus was het een halve thuiswedstrijd voor Nick. Met het goede gevoel van de laatste weken onder zijn arm begon hij voortvarend aan de 100 kilometer. Al na 5 kilometer koers ontstond er een omvangrijke kopgroep met Nick daarbij. Op het moment dat deze groep weer werd gegrepen door het peloton trokken een aantal renners nog flink door. Hierdoor ontstond een groep van 9 renners die elkaar direct vonden. Mede door de goede samenwerking vooraan werd een mooie voorsprong van anderhalve minuut opgebouwd. Op zo’n 30 kilometer van de meet wist Nick het eigenlijk al: ze blijven weg.

Toen het bakkeleien op 10 kilometer van de aankomst begon, had Nick zijn koersplan al rond. Hij zou wachten op de laatste kilometer en dan één verschroeiende demarrage inzetten om zo te proberen alleen aan te komen. Zou dit niet lukken, dan had hij altijd nog zijn sprint waarmee hij met enige regelmaat het complete elitepeloton in Nederland zijn wil oplegt. Vlak voor het ingaan van de laatste kilometer reed weer één van zijn vroegere vluchtmakkers weg en toen hij teruggepakt werd, wist Nick het zeker: Nu moet ik gaan. Het zette zijn verschroeiende demarrage in en de rest was gezien. Wat ze ook probeerde het lukte niet meer om in zijn wiel te komen. Onderweg had Nick al gevoeld dat hij met overschot reed en nu was het moment om dat overschot om te zetten in de overwinning. De Honselersdijker kreeg waar hij al langer op hoopte: de overwinning. Daarmee doorbreekt hij voor zichzelf direct een trend. Sinds zijn overstap naar de Elite/Belofte was het hem nog niet gelukt om twee overwinningen in het jaar te behalen.

Vooruitkijkend op het NCK ploegentijdrit van volgende week vindt de WWV’er het ook een mooie opsteker in de richting van dat kampioenschap. Het is niet alleen een bevestiging van de goede vorm, maar ook een morele boost voor hem en de ploeg van Westland Wil Vooruit die volgende week een gooi willen doen naar het Nederlands Kampioenschap.