Jesper Asselman

Jesper Asselman

Op het Stationsplein in Overijse vertrokken op 12:45 168 renners voor de Druivenkoers Overijse. In dit peloton van 168 renners stonden drie Westlanders aan het vertrek. Wateringers Jesper Asselman en Jim Lindenburg en Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven reden deze warme editie van de Druivenkoers.

Een kopgroep van vijf liet zich niet afschrikken door het warme weer en reed vroeg in de koers weg. Met een maximale voorsprong van 3 minuten kreeg de kopgroep niet veel ruimte. Het peloton reed het gat weer dicht naar de vijf vluchters.

Nadat de kopgroep was ingerekend reed een grote groep van 19 renners weg uit het peloton. De Westlandse renners waren niet vertegenwoordigd in deze groep. De 19 gingen de finale in. Het was Jérôme Baugnies van Wanty Group Gobert die kon profiteren van een moment van twijfel in de kopgroep. Hij wist solo als eerste over de streep te komen. De ploeggenoot van Jesper Asselman bij Roompot Oranje peloton Huub Duijn die tweede werd.

Op 6 minuten van de winnaar kwam een groepje met Asselman en Kouwenhoven binnen. Asselman werd 27e, Kouwenhoven werd  35e. Ploeggenoot van Kouwenhoven, Jim Lindenburg moest voortijdig de strijd staken. Hij was niet de enige. Van de 168 starters reden er 62 renners de koers uit.