De GP Groenen Groep in Veldhoven is zondag beslist in een massasprint. Hierin was Marjolein van ‘t Geloof de snelste voor Nederlands kampioen bij de juniordames Lorena Wiebes. Leonie Lubbinge maakte het podium compleet met een derde plek. De beste regiogenote was Minke Bakker. De renster vaan Restore Cycling eindigde als tiende in de sprint. De twee talentvolle juniordames uit de regio Nienke Wasmus en Mylène de Zoete werden vijftiende en zeventiende.

120 dames kregen zondag om 12:00 uur het startschot te horen voor de tweede wedstrijd in de clubcompetitie. De 90 kilometer lange koers kende zo nu en dan wat uitvallen, maar met goed weer en weinig wind kregen de vluchtpogingen weinig kans tot slagen. Het werd een massasprint in de straten van Veldhoven. Hierin was Minke Bakker de snelste regiogenoot met een achtste plek. Ook Nienke Wasmus en Mylène de Zoete wisten met een vijftiende en zeventiende plek een top twintig plaats te bemachtigen. Voor de Zoete was het koersen tussen de dames weer even wennen. “De snelheid ligt hoger dan bij de juniordames. Gelukkig was de koers van vandaag niet zwaar”, aldus de VWO-studente, die volop in haar examens zit.

Met de behaalde tiende plek staat Minke Bakker nu achtste in het algemeen klassement in de clubcompetitie. De Monsterse staat 15 punten achter op de leidster Lorena Wiebes. Wasmus en de Zoete staan 24e en 25e.

De clubcompetitie voor dames kent nog de volgende koersen:

03/06 Ronde van de Kerspelen
10/11/06 Wielerweekend Roden
24/25/06 2-daagse Peize/Nieuw-Roden
02/07 Klimomloop van Ulestraeten
09-10/09 Finale Clubcompetitie Ureterp

Foto: Ben Oudshoorn