google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tweede pinksterdag stond in het teken van het districtkampioenschappen wegwielrennen. In de diverse categorieën behaalden onze regiogenoten een podiumplek. Een overzicht per categorie.

Sterk vertoon bij Elite en Beloften

In Numansdorp lieten onze regiogenoten zien dat zij regionaal goed kunnen meekomen. Was er een overwinning weggelegd voor Nick van der Meer bij de elite, werd Thomas Ruijgrok tweede bij de beloften.

Kuijvenhoven tweede bij Master 40+

Podium voor Marco Kuijvenhoven bij de Masters 40+ in Numansdorp. De ‘s-Gravenzander van Westland Wil Vooruit zat in de kopgroep van 5. Samen met Ruben Mijnsbergen reed hij hieruit weg en mochten ze met z’n tweeën strijden voor de overwinning. Hierin verwees Mijnsbergen Kuijvenhoven naar plek twee. Lierenaar Maxim Harteloh kwam als vijfde over de meet.

Ook Wasmus tweede

Daar waar de heren in Numansdorp reden, reden de vrouwen in Harnixveld-Giessendam hun districtskampioenschappen. Bij de elite/beloften dames eindigde de koers in een sprint. Hierin werd de Den Hoornse Nienke Wasmus tweede. Mylène de Zoete kwam als zesde over de meet. Bij de juniordames was er een derde plek weggelegd voor Westland Wil Vooruit-renster Laura Molenaar.