Dion Beukeboom heeft de Omloop van de Glazenstad op zijn geschreven. De renner van Vlasman CT wist in extremis een aanstormend peloton van circa 40 man voor te blijven. Maassluizer Bas van der Kooij won de sprint om de tweede plek. Honselersdijker Nick van der Meer eindigde als derde.

De enige Westlandse klassieker over 174 kilometers door de Glazenstad was een zware. De opkomende wind en een hardrijdende Jason van Dalen zorgden ervoor dat het peloton langs de Gaag in stukken werd gescheurd. Hierdoor werd de finale ingeluid met maar 46 renners. In deze eerste groep zaten de regiogenoten Jason van Dalen, Bas van der Kooij, Jim Lindenburg, Coen van Kleef en Nick van der Meer. Ook Diederik Deelen van Westland Wil Vooruit zat in deze groep.

In de plaatselijke ronden probeerden diverse renners weg te rijden, maar door inzet van o.a. Coen van Kleef kwam alles weer bij elkaar en leek het erop dat het een sprint werd op de Vogelaar in Kwintsheul. Toch dacht Beukeboom hier anders over en reed in de laatste kilometers weg. De man die deze zomer het uurrecord van Sir Bradley Wiggins gaat aanvallen liet zien dat hij al flink op weg is. Met een krachtige solo bleef hij het peloton voor, waar Van der Kooij de sprint won voor Nick van der Meer. Jason van Dalen kwam als zesde over de finish. De Westlanders hebben zich dus goed laten zien in hun thuiskoers.

 

 

 

 

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]