De derde editie van De Westlandse Ride werd zondag 27 mei afgesloten met een opbrengst van € 260.000,-. Dit enorme bedrag is bestemd voor onderzoek naar hersentumoren, uitgevoerd door de Daniël den Hoed stichting. Maar liefst 68 teams, waaronder drie teams van Vitrona-SchermNed waar wij mee gingen trainen ter voorbereiding deden mee aan de 24-uurs tocht. Op zondag stapten 1287 fietsers  op de fiets voor de vrije toertochten.

Een wielerfeest was het bij de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. De vele renners, begeleiders en vrijwilligers zagen onder tropische temperaturen burgemeester Van Ardenne zaterdag om 14.00 uur het startsein een vlam ontsteken, wat tevens het startsein was voor de estafettetocht. 24 uur lang mochten de 68 teams op het zadel zitten voor de Daniël den Hoed Stichting. In de avonduren en ‘s nachts werd het parcours verlicht door de kaarsenzakken van Samenloop voor Hoop. “Het was een topsfeer met 24 uur lang gezelligheid”, aldus een trotse voorzitter Paul Franke.

Na 24 uur fietsen werden kwamen in een enorme stoet de 24-uurs renners en motorbegeleiders weer aan op de Olsthoorn Ranch, waarna daar het geldbedrag werd bekend gemaakt. De Westlandse Ride heeft een totaal bedrag van € 260.000 opgehaald wat volledig ten goede aan het onderzoek naar hersentumoren van Prof. Sillevis en onderzoeker Pim French, verbonden aan de Daniël den Hoed stichting. “Zo’n opbrengst hadden we nooit durven dromen, dit is geweldig”, glundert Franke. “Dank aan alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en supporters voor hun bijdrage!” 

De Westlandse Ride was een geweldig mooi wielerfeest en zal er over twee jaar weer zijn. Wie niet zo lang kan wachten is er op 1 en 2 september de tweede editie van De Haagse Hoed challenge. 24 uur dwars door Den Haag. Meer info is te vinden op https://www.facebook.com/haagsehoedchallenge/