Nadat Westlander Nick van der Meer heel de dag in de kopgroep had doorgebracht werd de Dorpenomloop Drenthe beslist in een sprint. Johim Ariesen sprintte hierin naar de overwinning, nadat hij zaterdag in de Rond van Overijssel nog 3e was geworden. Een zeer succesvol weekend voor de renner van Metec dus. Hij mocht het podium in Assen samen met Patrick van der Duin en Rick Ottema beklimmen. Oud WWV’er Bas van der Kooij werd 6e en huidig WWV’er Dennis van Leeuwen legde beslag op de 14e plek.

In het Avontuur vanachter het Stuur vertelde ploegleider Heskes al eerder over de indrukwekkende comeback van van Leeuwen na zijn val in Olympia’s tour. Het gevoel was dat hij langzaamaan sterker aan het worden was dan voor zijn val. Het is dan heel fijn om de bevestiging te zien in een mooie uitslag vandaag voor van Leeuwen.

Nick van der Meer kleurde niet alleen de koers door een dag in de kopgroep door te brengen, maar hij bracht ook nog eens de kasseisprint en de bijbehorende trui en kassei mee naar het Westland.