Wie dit weekend gezellig naar wielrennen wilt kijken moet in Roden wezen. Daar rijden de nieuwelingen, junioren, elite/beloften en dames dit weekend het Wielerweekend Roden. Zaterdagochtend stond in het teken van de ploegentijdrit over 10 kilometer. Een onderdeel waar Westlanders over het algemeen goed in zijn.

Ook dit keer lieten de Westlanders dat zijn. Zo won de Naaldwijkse Myléne de Zoete met haar Team Jan van Arckel de ploegentijdrit. De ploeg ui Zuid-Holland was 6 seconden sneller dan de Kannibaal en 12 seconden sneller dan SWABO, de ploeg van Nienke Wasmus uit Den Hoorn. APB Junior Womend Dev. Team waar De Lierse Rozemarijn Ammerlaan en Judith Stolze dit weekend voor rijden werd vierde.

Bij de junioren reed Westland Wil Vooruit naar een top-5 noterings. De renners Markus Meerbeek, Nick Brabander en Frank Stijger moesten 22 seconden om Team Forte, die de ploegentijdrit won. Daarmee werden de mannen van Wilco Zuijderwijk vijfde.

De elite/beloften van Westland Wil Vooruit pakten een tiende notering in de ploegtijdrit. De Westlandse equipe deed er 24 seconden langer over dan het winnende team VolkerWessels-Merckx CT.