De 24 uurs rit van De Westlandse Ride was binnen een paar weken al vol, dus je zou kunnen zeggen dat de organisatie achterover kan leunen. Niets is minder waar! Er zijn nog genoeg voorbereidingen te treffen voor een waanzinnig leuk, sportief en veilig evenement. Waar de 24 uurs-rit op zaterdag 26 mei start, zijn er op zondag 27 mei de vrije toertochten.

Mariska Vreugdenhil-Sosef en Vivian van Rossem zijn druk bezig met het Westland te enthousiasmeren voor deze vrije toertochten. Er zijn drie afstanden: de echte wielrenners kunnen zich wagen aan de 100 km of de 50 km. Voor de gezelligheids-fietser is er een route van 25 km uitgezet. “We hopen natuurlijk om zoveel mogelijk sportievelingen die een fiets in de schuur hebben staan bij ons aan de start te zien”, roepen Mariska en Vivian op.

Motivatie

De twee Westlandse meiden zetten zich voor het derde jaar in voor De Westlandse Ride. Alles met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Hun motivatie is vrij helder: “We hebben het allebei van dichtbij meegemaakt hoe het is als een van je ouders geconfronteerd wordt met kanker. Je voelt je als kind zo machteloos en je wilt maar 1 ding: helpen”, zegt Vivian. “De strijd tegen deze ziekte ga je als gezin aan. Een van de dingen die je dan heel concreet kunt doen is geld ophalen”, vult Mariska aan. “We kijken terug op een heel geslaagd evenement in 2016; zoveel betrokken deelnemers en vrijwilligers en allemaal met hun eigen verhaal. Daar krijg je soms echt een brok van in je keel.”

Feestje

De dames zijn het er over eens: De Westlandse Ride wordt weer een waanzinnig mooi evenement. “Of je nu een wielrenner, recreant of moeder met een kinderzitje voorop bent, iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen met de toertochten!” De start en finish zijn de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar gezellige muziek en entertainment is. Na afloop wordt op de Ranch het eindbedrag bekend gemaakt en volgt er een knalfeest. “Want naast hard werken, zijn wij Westlanders ook erg goed in een feestje bouwen!”

Inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk, schrijf je daarom vooraf al in via www.dewestlandseride.nl/inschrijven

 

Foto: Rolf van Koppen