De Westlandse Ride bijna van staVolgend weekend gaat De Westlandse Ride van start. Zaterdag 26 mei is de start van de 24 uur van het Westland op de Olsthoorn Ranch inNaaldwijk. Zondagochtend 27 mei gaan de Vrije Toertochten van start. Zondagmiddag is de grote finale.


Onder het motto ‘maak kanker kansloos’ gaan bijna 70 teams de uitdaging aan om 24 uur lang in estafettevorm te fietsen. Daarmee zamelen zij geld in voor het goede doel: onderzoek naar hersentumoren. De teams fietsen een ronde van 30 km door het Westland. Ook ‘s nachts. “We streven naar 24 uur dik kippenvel op de armen”, aldus de organisatie. “Het is geen wedstrijd, maar een fietsmarathon om geld in te zamelen voor noodzakelijk onderzoek naar kanker.”

Het startsein klinkt op zaterdag 26 mei om 14.00 uur op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. Vervolgens vertrekt iedere kwartier een team.

Toertochten

Op zondag 27 mei is er voor de wielrenners en recreatieve fietsers een andere uitdaging: de Vrije Toertochten. Met routes van 25, 50 en 100 km is er voor iedereen een afstand bij, of je nu een racefiets hebt of een stadsfiets. “Iedereen die een fiets in de schuur heeft staan, verwachten we aan de start! De 25 km-tocht is een leuk familie-uitje: kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.” Ook deze tochten starten en finishen op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. Check de starttijden op de website. Inschrijven kan tot woensdag 23 mei online, daarna op zondagochtend aan de inschrijfbalie op de Ranch.

Entertainment

Terwijl er gefietst wordt, is er op de Olsthoorn Ranch een gezellig muziekprogramma met live muziek. Dat begint al op zaterdagmiddag. Er is een buitenbar en op zondag is er ook een kidsplein met springkussen. Op zondagmiddag bereikt De Westlandse Ride het hoogtepunt. Vanaf 14.00 uur start het slotprogramma, waarna alle renners van de 24-uurs rit gezamenlijk nog een kleine ronde maken, om vervolgens als één groot peloton aan te komen op het terrein. Daarna wordt op het podium de totale opbrengst bekend gemaakt van De Westlandse Ride. Die is bestemd voor onderzoek naar hersentumoren, uitgevoerd door het Daniël den Hoed Fonds.

Alle informatie over De Westlandse Ride lees op www.dewestlandseride.nl of volg @DeWestlandseRide op Facebook.