Morgen is het weer zo ver! Dan staat bij Westland Wil Vooruit de clubkampioenschappen op het programma. Ook de A en B trimmers zullen hun gladgeschoren en netjes ingevette benen laten spreken. De grote vraag is natuurlijk wie heeft in de weken na de Glazenstad nog bij kunnen trainen en voor wie was daarna het seizoen gedaan? Kortom, wie zijn de favorieten voor het clubkampioenschap? Wij blikten vooruit met niemand minder dan Trimmersvoorzitter Joey van den Heuvel.

De Clubkampioenschappen zijn meer dan alleen een verzameling liefhebbers van Westland Wil Vooruit. We kunnen wel stellen dat hierna praktisch iedere wedstrijd overbodig is. Wie op de Wollebrand weet te winnen, kan eigenlijk wel stellen dat hij de beste trimmer van het Noordelijk halfrond is. De Zomer Avond Competitie was nog maar net onderweg of het gemiddelde ging alweer naar de 45 kilometer per uur. Je moet van heel goede huizen komen om dan nog eens te demarreren.

Laten we stellen dat je sowieso van huis moet komen om mee te kunnen strijden voor de titel van clubkampioen. Alleen al om die reden is het een goed idee om de fiets te pakken en naar de club te gaan. Tot op heden zijn er nog maar weining goede redenen om van huis weg te gaan en de trimmersafdeling van Westland WIl Vooruit verschaft graag iedereen een alibi. Overigens is het ook mogelijk dat één renner de rit op Strava zet om vervolgens andere renners toe te voegen. Dus heb je stiekem wat anders te doen regel het dan.

Nog een andere goede reden om huis en haard achter te laten zijn de prachtige nieuwe bokalen. Kosten noch moeite zijn gespaard om ook van deze wedstrijd weer een evenement te maken om je vingers bij af te likken. De organisatie heeft uiteindelijk weer genoeg vrijwilligers kunnen vinden om alles voor elkaar te krijgen en alleen om die reden zou ieder lid zijn rondjes moeten komen draaien. Het belangrijkste is wel dat met de nieuwe prijzen je ook kan aantonen dat je echt bent wezen fietsen thuis..

De mooie nieuwe bokalen

Dan de kanshebbers. Wij spraken dus met Joey van den Heuvel. De blonde adonis van de iPlants ploeg wijst voor zowel de A- als de B-trimmers naar Tuin en Terras voor de favorieten. Mark Verbeek gaat niet alleen hard in de tuin, maar rijdt heel het seizoen al de stenen uit de straat. Hij is vaak de motor van de zomeravond competitie waar alleen een aantal Elite’s nog zijn wiel kunnen houden. De rest gaat alvast iets voor zichzelf doen als hij zijn billen licht.

Bij de B’s worden namen van Hans Meerbeek en René Lievaart in één adem genoemd. Hans Meerbeek lijkt hier iets in het voordeel vanwege zijn sprint, maar de laatste tijd maken zij samen alle zomeravondcompetities bij de B gevaarlijk. Niet kan wegrijden zonder één van hen in hun wiel en als het op een sprint aankomt, dan hoeft Hans maar het wiel te kiezen van René en kan hij het met zijn snelheid afmaken.

De keuze voor de favorieten bij Tuin en Terras lijkt een opvallende. iPlants en Tuin en Terras lijken toch samen van van Scheijndel de strijd aan te gaan om de beste trimmersploeg van het Westland te worden, maar ja buiten Jeroen Spies is bijna niemand van de iPlants ploeg lid van WWV, dus die mogen niet starten. Jeroen zelf brak laatst zijn bovenarm en zal dus zeer waarschijnlijk ook niet deelnemen. Al kan je natuurlijk altijd nog met één arm koersen. Jeroen ook vanaf deze plek heel veel beterschap gewenst!

Opvallend genoeg rept Joey met geen woord over de Argos – van Scheijndel ploeg. Zowel indirecte als direct vragen naar de kansen van die ploeg werden ontweken. Het is opvallend hoe vaak iemand een tunnel in kan rijden in Nederland. Hoe het ook zij volgens Joey dus geen kanshebbers bij van Scheijndel, terwijl de winnaar van vorig jaar nog steeds rond rijdt bij die ploeg. Oo Pino lijkt weer beter te zijn dan vorig jaar en wat te denken van Hein Zwinkels? Die hoeft geen deur meer open te doen om binnen te komen, die gaat tegenwoordig gewoon door de kieren.

Volgens Joey is er dus geen andere favoriet dan Mark Verbeek. Hij zal rond 11.15 demarreren om 55 kilometer later juichend over de streep te komen. Voor de start zal hij al weten dat zijn ploeggenoot Hans Meerbeek kampioen is geworden bij B. Zij starten namelijk om 10.00 uur om na 40 kilometer Hans in de sprint te zien winnen.