google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De voorbeschouwing op het trimmersseizoen lijkt zich te vermengen met de huidige vorm van menig trimmer: Nog lang niet klaar. Maar dat betekent niet dat er niet vooruit geblikt kan worden op aankomende zondag. Dan staat de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen alweer op programma. Het Clubkampioenschap bij Westland Wil Vooruit.

Misschien is het Clubkampioenschappen wel het officieuze WK trimmers. Natuurlijk staat WK hier voor Westlandskampioenschap, maar tegelijkertijd is het dan ook het Wereldkampioenschap. Nergens wordt er in de liefhebberscategorie harder gereden dan in ons mooie Westland. Men zou dan toch ook verwachten dat iedere trimmer volledig afgetraind aan de start zal staan, maar niks blijkt minder waar.

We belden met uittredend kampioen Joost van den Blink om naar zijn favoriet te vragen voor zondag en we maakten zelf een rondje langs de velden.
Wat ons sowieso opviel:

  1. Bij de iPlantjes zijn ze zo begaan met het Westlandse wielrennen dat bijna niemand lid is van WWV.
  2. Van Scheijndel heeft een grote ploeg, maar hier starten er zeer waarschijnlijk maar 3 zondag.
  3. Bij ISW legt men zich tegenwoordig meer toe op het hardlopen, dan op op het fietsen.
  4. Favorieten voor zondag moet je met een vergrootglas zoeken.

Hiermee lijkt het meer op het officieuze WK wegduiken dan op het WK hardrijden. Vooraf zou men Pim Groenewegen en Willy Heeneman direct bij de favorieten plaatsen, maar zij zijn dus geen lid. Een andere veelvraat van afgelopen jaar, Martijn Stougje, heeft de marathon gelopen en probeert zich vooral te bedenken waar hij zijn fiets ook al weer heeft gelaten. Voorzitter Joey van den Heuvel beweert bij hoog en bij laag in vorm te zijn, maar rekent daarbij op het feit dat rond ook een vorm is. De meesterknecht bij van Scheijndel, Sander Noordermeer, rept over trainings- en motivatieachterstand. Opvallend genoeg kan je de deur nog niet uit voor een rondje en je komt de trimmers tegen, maar niemand is in training en niemand is goed.. Kortom, het is de vraag wie er wel starten.

Zowel het eigen ISW Team als Joost van den Blink is onder de indruk van de vorm van Roy Olierook, echter is het nog maar de vraag de of hij zondag aan de start verschijnt. Een aanstaand vaderschap laat zich nu eenmaal zwaarder wegen dan een titel bij het Clubkampioenschap. Al inspireerde het ooit niemand minder dan Maurizio Fondriest tot het winnen van Milaan San Remo daags na de geboorte van zijn dochter, dus wie weet. Zoals gezegd heeft Stougje, samen met Gerben Vreugdenhil, de marathon gelopen, maar een goede journalist graaft dieper. Tijdens Koningsnach werd in het diepste geheim een setje carbon wielen bij Stougje thuis bezorgd. En niemand gaat met carbon wielen rijden als je achteruit fietst.


Roy Olierook rijdt dit jaar al vroeg hard

Van Scheijndel mag dan in ieder geval hun meesterknecht thuis laten, maar met Maurice “Pino” Barendse en Bartłomiej Strzelski staan er wel twee kleppers aan de start die zeker tot de kanshebber behoren. Bartek werd natuurlijk niet voor niks verkozen tot trimmer van 2016, terwijl Pino toen één van de andere genomineerde was voor de titel. Pino maakt toen wel gelijk van de gelegenheid gebruik om zijn kansen voor dit seizoen naar beneden te praten. Ook hier blijkt een vaderschap niet bevordelijk voor de trainingsarbeid en de vorm, maar vlak hem nooit uit.

Met Pino moet altijd rekening worden gehouden

De iPlantjes dan. Zonder Pim & Willy, maar met Johan Olsthoorn. Toch zeker ook een renner om rekening mee te houden. Herfstkampioen en 8e op het EK beachrace voor basisleden dat zijn prestaties om met trots op terug te kijken. Zeker met het racen op strand is de conditie goed op peil gehouden en zou Johan over een goede vorm moeten beschikken. Een andere renner van de iPlantjes met een goede vorm is Patrick van der Knaap. Eindelijk heeft hij een vorm te pakken waarmee het podium binnen bereik is, maar dat gaat hij op vakantie. Dus bij voorbaat is hij al kansloos.
Ook van den Blink was de goede vorm van Olsthoorn al opgevallen. Op tweede Paasdag reed Olsthoorn zeer goed in de burgerronde van Waddinxveen en daarmee rijdt hij zichzelf in het rijtje favorieten.

Johan Olsthoorn: altijd in vorm

Waar Johan Olsthoorn de hersttitel pakte bij de trimmers werd Mark Verbeek van Quartel tweede. Quartel is, net als Olsthoorn, nog van de oude stempel. Zij klagen niet over vorm, trainingsachterstanden of vakantie, maar rijden altijd en overal. Daarmee is hij natuurlijk ook gelijk kanshebber voor de titel. Je wordt niet tweede tijdens de herfstkampioenschappen om tijdens het Clubkampioenschap eind april laatste te worden.

De oude stempel: Mark Verbeek

Joost van den Blink wist naast alle genoemde favorieten nog 1 renner als absolute favoriet te bombarderen. Dennis Meijer van ISW kwam direct van de lippen van de uittredend clubkampioen. Het is voor Joost wel enigszins prediken voor eigen parochie. Vorig jaar wist Joost namelijk Dennis nipt te kloppen in de sprint. Dus door Dennis nu als top favoriet te noemen geeft hij zijn zege van vorig jaar nog wat extra glans. Niet alleen de prestaties van vorig jaar of het jaar daarvoor tellen zwaar voor van den Blink, maar ook het rijden van Meijer in de laatste zomeravondcompetities. Daar heeft de renner van ISW steevast een goede indruk achter gelaten bij Joost. Daarnaast roemt van den Blink ook het eindschot van Meijer en het feit dat de meeste trimmers nog bezig zijn met het zoeken naar hun fiets speelt hem ook in de kaart. Voor Joost is er dus maar 1 favoriet:

Dennis Meijer: Dé favoriet

Dus ondanks het verstoppen van een aantal kanonnen, staan er toch nog genoeg klasbakken aan de start zondag op het clubparkoers van WWV. Sterker nog, er is er nog 1 die ik tot het laatste heb bewaard. Het is een outsider, een dark horse zo u wilt. Iemand die pas kort het peloton is binnengekomen, maar zich al opmerkelijk makkelijk staande houdt in het trimmersgeweld. Ik had de eer om met hem en twee van zijn ploeggenoten vanaf de Kaag naar huis te rijden en hij deed mij heel veel pijn. Hij reed de Amstel helemaal. 230 kilometer lang in de regen om “het een keer gedaan te hebben”. Genoeg duurconditie dus om op het einde nog die beslissende versnelling in huis te hebben. Ik zeg niet dat hij wint, ik zeg niet dat hij favoriet is, maar houd Michel Groenewegen in de gaten. Hij kan zondag en de rest van het seizoen verrassen.

Michel Groenewegen: Een nieuwe rijzende ster in het trimmerspeloton?

Om 11.00 uur worden de mannen wegschoten en rond de lunch weten we wie zich de opvolger van Joost van den Blink mag noemen.