De tweede dag van het NK veldrijden in Surhuisterveen was minder succesvol dan de eerste. Alleen Steijn Willemsen van het Offroad Team van Westland Wil Vooruit wist een top-10 notering eruit te slepen. De Rotterdammer eindigde als negende bij de nieuwelingen.

Quinten Buijs eindigde in dezelfde categorie als twaalfde. De Lierenaar kwam tijdens de 30 minuten durende koers ten val.

Podium voor Luke Verburg bij de junioren. De Schiedammer die in het verleden bij Westland Wil Vooruit reed en nu daar nog traint eindigde als derde. Bastiaan van Dijk uit Kwintsheul kwam als dertigste over de finish.

Bij de elite/beloften maar een Westlander aan start. Belofte Lars van den Berghen uit Naaldwijk was deze deelnemer. De renner van het Offroad-Team van Westland Wil Vooruit zag na halfweg koers Mathieu van der Poel hem dubbelen. Hierdoor moest Van den Berghen de koers verlaten, maar werd nog wel als 17e geklasseerd bij de beloften. Van den Berghen was niet de enige belofte die gedubbeld werd door Van der Poel. Alleen de top vijf van de beloften werd bespaard door de Europees kampioen die naar de vierde kampioenschap op rij bij de elite reed.

Alle uitslagen van het NK veldrijden 2018 zijn hier te vinden.