google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De eerste dag in de Flynth Wollebrand Driedaagse is achter de rug en het leverde gelijk spektakel op. Een rit in lijn met één premiesprint vielen zowel de A, als de B-rijders ten deel. Bij beide categoriën is het zo dat winnaar van de rit niet aan de leiding gaat in het klassement. Bij de B moet ritwinnaar Jacco Janssen, John van der Ende voor zich dulden. Willy Heeneman won de sprint van het peloton bij de A, maar ziet Bartek Strzelski boven zich in het klassement.

B-trimmers

De B-trimmers begonnen aan hun driedaagse zoals het trimmers betaamd. Gelijk volle bak en niemand de kans om weg te rijden. Sterker nog tot het stilvalt rijdt iedereen met aangesneden benen en is het aanklampen. Het waren de mannen van Ter Laak die het lont in het kruitvat staken, maar ook zij kwamen niet weg. Toen eindelijk de rust enigszins terugkeerde in het peloton waren het Jan Willem Huising en Marcel de Haan die het probeerde. Niet voor niks is Jan Willem vooraf opgeschreven als één van de kanshebbers, maar ook zij mochten niet weg.
Het was ditmaal The Blue Train die hun zinnen had gezet op de punten bij de tussensprint. Natuurlijk hield de rest van het peloton de benen stil, want het is altijd fijn als iemand zo’n driedaagse organiseerd. Hans Meerbeek had dit nog niet helemaal begrepen en won de tussensprint, maar achter hem sprintte John van der Ende naar een tweede plek. Goed voor vier waardevolle punten.

In de eindsprint was het wederom John van der Ende die zich liet kloppen. Ditmaal was het Jacco Janssen, die hem aftroefte. Achter hen sprintte Marco van der Sman naar een derde plek. Dankzij een tweede plaats bij zowel de tussensprint, als in de eindsprint staat John van der Ende wel op de eerste plaats in het klassement na de eerste dag.

A-trimmers

Bij de A-trimmers ging het er vanaf het begin ook gelijk op. Een spervuur aan demarrages tot rond ronde tien een groepje wegreed. Bij de koplopers naast Gerben Vreugdenhil, Han Spies, Bob van der Ende en Henk Bom ook de lepe Bartek. Gerben moest zich vrij snel weer af laten zakken naar het peloton, maar Bartek en zijn kompanen hadden hun zinnen gezet op de tussensprint. Met het peloton op hun hielen hielden ze uit tot deze tussensprint en het was Bartek die daar als eerste zijn wiel over de lijn drukte. Na de tussensprint lieten de resterende koplopers zich inlopen door het peloton. Het was Argos – van Scheijndel die het tempo bepaalde voor Bartek. Ondanks zijn inspanningen in de kopgroep vertrouwde de ploeg van één van onze favoriete fietsenmakers op zijn eindschot, maar daar hadden ze buiten Heeneman gerekend.

De voorbeschouwing op het seizoen met de iPlantjes moet nog komen, maar daar wordt gesproken over langzaam in vorm komen. De eerste criteriums zijn voor de overige teams. Wateringen! Daar gaat het om. Maar Heeneman etaleert nu al een blakende vorm. Winnen in de ZoMoCo bij de coureur en Bartek kloppen in de sprint. Er zijn trimmers met mindere adelbrieven voor hun vorm. Overigens was volgens iPlant / de Wielershop dit ongeveer de finishstraat achter Heeneman:

Overigens kregen we uit een andere bron te horen dat het slechts een halve fietslengte was. Uiteraard geven wij de naam van onze bron niet prijs, maar we kunnen wel melden dat het in het Pools gezegd werd…

In een reactie laat Bartek weten tevreden te zijn met zijn race. Zijn ploeggenoten hebben er alles aan gedaan om hem te helpen. Ronald Barzilaiij reed in de laatste rondes zijn longen uit zijn lijf en het was niemand minder dan Maurico “Pino” Barendse die de sprint aantrok. Op het moment dat Bartek uit zijn hok wil komen, ziet hij opeens Heeneman naast zich rijden. Hierdoor moet Bartek wachten en is hij het momentum kwijt. Hij sprint achter Heeneman aan, maar kan niet meer in de buurt komen van de overwinning. Willy was simpelweg te snel. De leiding in het klassement is dan ook een mooi beloning voor de inspanningen van Bartek en zijn ploeg.

Willy Heeneman zelf is blij met deze opsteker richting de Westlandse criteriums. Nadat hij de slag bij de kopgroep miste, nam hij zich voor om er vooral een trainingritje van te maken. Samen met ISW zette hij zich op kop om de kopgroep terug te halen en toen het op een sprint uitdraaide zag hij zijn kans schoon om het af te maken. De jonge Willy is misschien we de explosiefste renner van het trimmerspeloton en weet die eigenschap goed te gebruiken. Met Pino niet helemaal in vorm en Bartek als voornaamste tegenstander  was het een mooie overwinning voor de renner van de iPlantjes. De puntjes zijn op i voor Willy richting Honselersdijk en verstoppen gaat niet meer.

Achter de twee sprintbommen was het Roy Olierook die beslag legde op plek 3. Hij bekroonde de blakende vorm waarin hij heel het seizoen al in verkeerd met een mooie podiumplek.

Donderdag gaat de Flynth Wollebrand Wieler 3-daagse verder met een puntenkoers. Iedere 5 rondes zal worden gesprint voor de punten. Het belooft wederom een mooie dag te worden met een gegarendeerd spektakel. Dit is echter wel zonder Maurice Barendse. Wellicht is zijn vorm niet goed genoeg, wellicht gaat hij een weekend weg, wellicht komt het gezin gewoon eerst, maar we kunnen ons toch niet aan de indruk onttrekken dat de rol van sprintaantrekker deze vedette zwaar valt.. Hoe het ook zij: Hij heeft zijn rugnummer ingeleverd en zal niet meer starten.

Met dank aan Erwin hebben we zelfs bewegend beeld!
Het bewijs dat de Trimmers niet stil staan (Bij de A een gemiddelde van ruim 43):

De standen: