De eerste dag van het NK veldrijden in Surhuisterveen stond in teken van de vrouwen. Alle dames-categorieën kwamen in actie. Helaas wisten onze regionale dames geen podiumplek te behalen al was Rozemarijn Ammerlaan zeer dichtbij. 

Door een val in de eerste ronde moest Ammerlaan achtervolgen bij de junioren-dames. De Lierse die dit jaar Westland Wil Vooruit inruilde voor het APB Junior dev. Team wist na een sterke inhaalrace er een vierde plek uit te slepen. “Ik was echt sterk vandaag en daar ben ik tevreden over, jammer alleen van de val”, aldus Ammerlaan.
Larissa Hartog eveneens uit De Lier kwam als zevende over de streep.

Het rood-wit-blauw waar Fleur van der Peet dit jaar heel het seizoen in schitterde moet plaatsmaken voor het tenue van Westland Wil Vooruit. De Haagse van het Offroad-team viel na een goede start bij de nieuwelingen-dames terug in een achtervolgende groep. De benen deden niet wat Van der Peet wilde. Hierdoor moest ze genoegen nemen met plek 8. Sophia de Swaan, de kersverse aanwinst van de dames van Westland Wil Vooruit, werd 19e.

Eva van den Born was de enige Westlandse die bij de elite-dames aan start stond. De renster uit De Lier zag Lucinda Brand, die de nationale titel pakte, haar een ronde dubbelen. Toch kwam Van den Born nog als  negentiende over de finish.

Foto: Julia Zwaan