fbpx

Het Avontuur vanachter het Stuur geniet nog van het zomerreces, maar na een aantal weken van rust in de clubcompetitie gaat zondag de reeks verder met de Hel van Voerendaal. Zonder onze steun en toeverlaat Gerard Heskes blikken we vooruit op de Hel.

De Hel van Voerendaal kan worden gezien als de halve finale voor de clubcompetitie. Zondag zijn in het zuiden van Limburg evenveel punten te verdienen voor de verschillende klassementen als tot nu toe. Hiermee is de Hel dus een zeer belangrijke wedstrijd om met een goede uitgangspositie het finale weekend in te kunnen gaan. Met een erelijst van renners die bijna allemaal prof zijn geworden, zegt dat wel iets over de zwaarte van de koers.

In stand van de clubcompetitie is Robbert Keus de beste Westlander op plek 8. Hij wordt gevolgd door Nick van der Meer op plek 11. Ook in het ploegenklassement wordt Westland Wil Vooruit nog voorbij gestoken door de ploeg van Willibrord Wil Vooruit. Een goede uitslag als ploeg is dus voor Westland Wil Vooruit van groot belang in de Hel van Voerendaal. Ze zullen in ieder geval met een ploeg aan de start verschijnen die in staat moet zijn om de koers naar hun hand te zetten. Naast Nick van der Meer zullen Noah van der Meer, Bob Wubben, Jos Koop, Diederik Deelen en Christiaan Meerbeek aan het vertrek staan.

De Hel van Voerendaal is niet de langste wedstrijd in de strijd om de clubcompetitie, maar tijdens de 155,4 kilometer moeten de renners maar liefst 42 beklimmingen verteren. Onder andere de Fromberg staat op het menu. De meeste mensen kennen deze heuvel uit de Amstel Gold Race. De Elite/Belofte coureurs mogen daar aankomende zondag maar liefst acht keer over heen. Een zware en selectieve Hel dus. Hopelijk kan dit in het voordeel werken van Westland Wil Vooruit. De renners uit het Westland zijn vaak gebaat bij zware koersen en zij kunnen dan hun lol in de Hel. Nick van der Meer werd vorige week nog tweede in Overijse, Jos Koop won in De Lier, maar werd teruggezet en daarmee pakte Christiaan Meerbeek de titel in De Lier. Kortom, de heren hebben laten zien over goede benen te beschikken.