De hitte van vandaag zorgde voor een slijtage tijdens de Noord Drentse dorpenomloop bij de junioren. Veel renners wisten niet goed met deze temperaturen om te gaan, wat leidde dat er maar 36 renners van de 120 renners de 118,4 kilometer lange koers uitreden. Ook onze Westlandse junioren hadden het zwaar. Alleen Carlo van den Berg kon de koers uitrijden en met verve. De Lierenaar eindigde op het podium.

Na de nieuwelingen en nieuweling- en juniordames was het aan de junioren om de Noord Drentse dorpenomloop rijden. Om 14:45 kreeg het peloton het startschot in Assen te horen voor een koers over 118,4 kilometer. Al snel bleek dat het een uitputtingsslag zou gaan worden door de hitte. De renners van Westland Wil Vooruit Robin Kuyvenhoven, Roel Post, Roy Rodenberg en Daan Boekestijn waren een van de vele renners die de koers voortijdig moesten staken. Ook Nick Brabander moest na 90 kilometer uit koers. Later bleek dat de rem van de Honselersdijker aanliep.

Met nog 20 kilometer voor de boeg kwam de koers in zijn plooi. Een kopgroep van drie reed weg met daarbij Carlo van den Berg. De drie wisten tot aan de finish weg te blijven en in de strijd om de overwinning was Adne Koster de sterkste. Van den Berg eindigde als derde.

Bij de nieuwelingenkoers eindigde Roy Duijvesteijn na een mislukte ontsnappingspoging als veertiende.