Morgen is de ontknoping van het Westland Klassement. Zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren is de spanning om te snijden en kan het nog alle kanten op gaan. Wij spraken klassementsleider bij de junioren Nick Brabander en nummer twee bij de nieuwelingen Quinten Buijs over hun kansen in het klassement.

 

Quinten Buijs is leider Enzo Leijnse genaderd tot op 1 punt. De Lierenaar van Westland Wil Vooruit kan dus in de allerlaatste koers beslag leggen op de gouden leiderstrui. “Ik heb super veel zin in morgen. De klinkers van Naaldwijk zullen de koers zwaar maken.” aldus Buijs, die door zijn mountainbike achtergrond dit soort parcoursen goed aan moet kunnen. “Ik ga er alles aan doen om die trui binnen te slepen, maar ik wil ook heel graag één keer in het Westland op het podium hebben gestaan”. Buijs gaat dus voor een goede  klassering in Naaldwijk. De trui is zo goed als binnen aangezien klassementsleider Enzo Leijnse niet zal starten en de nummer drie, Casper van Uden, ook niet aan start zal verschijnen. Buijs moet dus nummer 4 van het klassement Yoeri Slokkers in de gaten houden. Slokkers moet minimaal 11 punten goedmaken op Buijs.

Huidige stand Nieuwelingen

Bij de junioren staat Westland op nummer 1 en 2. Nick Brabander verdedigt drie punten op zijn ploeggenoot Carlo van den Berg. “Ik trek naar Naaldwijk met 1 doel en dat is winnen, maar mocht dit niet lukken doe ik er alles aan om het Westland Klassement binnen te slepen”, zo verteld Brabander. “In de finale moet ik dus goed opletten en geduldig mijn kans afwachten”. Op de vraag wat te doen als van den Berg wegrijdt antwoord Brabander als een echte coureur. “Ik ga geen gaten dichtrijden naar ploeggenoten”.

Het ligt dus nog helemaal open bij de junioren en zullen de Westlanders hun best moeten blijven doen, want de concurrentie is dichtbij! Nummer drie, Stefan Verhoeff, staat maar op 6 punten van Brabander.

Huidige stand junioren

Het Westland Klassement wordt mede mogelijk gemaakt door