Slechts 12 kilometer telde de tijdrit. Slechts één rondje over het parcours in Groningse Ureterp. Voor Westland Wil Vooruit was die 12 kilometer genoeg om een compleet seizoen samen te vatten. De Westlandse Coureurs komen terug met een plek in het achterveld, maar dat zijn slechts de koude feiten.

Westland Wil Vooruit had een relatief vroege starttijd in de ploegentijdrit. De afgelopen tijd was er veel getraind op deze discipline dus de verwachtingen waren vooraf hooggespannen. De verwachting was dat het voor WWV mogelijk zou zijn om een tijd neer te zetten die lang de beste zou zijn en misschien zelfs wel de winnende zou blijken. Met nog een aantal goede clubs achter hun in het startveld zou het in ieder geval nagelbijten worden.

Het plan werkte tot en met de laatste bocht. De benodigde vier man zaten nog goed bij elkaar en de laatste bocht werd aangesneden met de zekerheid van de snelste tijd. Met nog slechts 300 meter naar de finish te gaan sloeg echter het noodlot toe. Sterkhouder Nick van der Meer kon op eens niet meer verder. Zijn derailleur bleek te zijn afgebroken en zijn ketting daarmee vast geslagen. Daarmee kom WWV met slechts 3 man over de finish waar de tijd van 4e telt. Het was wachten op Luuk van der Wal. Hij was als laatste gelost en moest zonder dat hij het wist als 4e man fungeren. Anderhalve kilometer voor de streep had Luuk zich nog één keer hele leeg gereden voor de ploeg en na gedane arbeid kon hij rustig naar de finish uitrijden. Dit was door de brute pech bij Nick dus niet het geval en hierdoor verloor WWV minimaal een goede 35 seconden.

De Westlandse formatie klokte uiteindelijk 14:38. De overwinning ging naar De Jonge Renner in 14:00. Het is dus de vraag of WWV de overwinning had kunnen behalen, maar een topklassering is door brute pech wel ontnomen. Een tweede plek achter de beste club van 2017 zou ook zeer verdienstelijk zijn geweest. Bovendien zou het voor de stand in het finaleweekend ook een mooie uitslag zijn geweest. Nick van der Meer zou op zijn minst dichtbij de leidende positie zijn geweest. Helaas hoort pech ook bij het wielrennen en zijn de koude feiten dus niet anders. Het is wel tekenend voor het seizoen dat WWV kent. Vaak heel erg goed, maar elke keer is er een tegenslag die een goed resultaat in de weg staat. Voor nu is het weer zo goed mogelijk omgaan met de tegenslag en vanmiddag weer voluit koersen in het afsluitende criterium.

Top 3 ploegentijdrit:

  1. WV De Jonge Renner in 14:00.81
  2. WPGA in 14:04.98
  3. WV West-Frisia in 14:06.38