Het parcours van de Haagse wielervereniging stond zondag weer in het teken van de Haagse wielerdag. Ondanks veel afmeldingen had de organisatie toch drie wedstrijden op het programma staan, waaronder de nieuwelingen en amateurs.

In de nieuwelingenkoers over 40 kilometer wist Mike Bronswijk uit Honselersdijk in zijn eentje weg te rijden. De renner van Cycling Club Monkey Town reed een voorsprong van ruim 20 seconden bij elkaar. De achtervolging kon dit gat niet meer dicht rijden waardoor de overwinning naar Bronswijk ging. Drie dagen geleden werd hij nog derde in de Oranjeronde van Amsterdam. In de achtervolging werd Monstenaar Yannick van den Berg van Westland Wil Vooruit vierde. Zijn ploeggenoot Sven van der Lans kwam als zesde over de finish en Rick van der Poel eveneens van Westland Wil Vooruit werd elfde.

Bij de amateurs was er een derde plek weggelegd voor Bram Mens. De Wateringer zag op HSK Trias een thuisparcours, waar je als renner altijd een beetje meer kan. Joren Bronkhorst en Tim Christen waren in de koers over 60 kilometer weggereden en sprokkelden 50 seconden bij elkaar. In de finale bleek Bronkhorst de sterkste van de twee. Achter hen kwam Bram Mens als derde over de finish.