Het was vandaag weer een ouderwetse Hollandse koers in Noord West Overijssel voor nieuwelingen en junioren. De wind het in de omgeving van Genemuiden vrij spel en dat betekende waaiers. In de nieuwelingenkoers was het dan al snel in diverse waaiers getrokken. Bij de junioren werd de koers gestaakt na een zware valpartij, waar ook Honselersdijker Roy Roodenburg bij betrokken was.

Om 12:00 uur klink het startschot van de nieuwelingen voor een koers over 62 kilometer. Al direct was duidelijk dat de wind een grote tegenstander zou gaan worden voor de renners en ontstonden er diverse waaiers. De eerste waaier telden zo’n dertien renners, zonder een Westlander daarin. In de waaier daarachter, die zo rond de 20 seconden achterstand had, reed Honselersdijker Mike Bronswijk van Monkey Town. De waaier van Bronswijk kon niet meer aansluiten met de kop van de koers, waarna de dertien koplopers onderling mochten uitvechten wie met de overwinning er van door ging. De Belg Daan Martens bleek de beste te zijn voor Robin Orins en Thomas Mijnsbergen. Bronswijk kwam als 19e over de finish op 15 seconden.
Westland Wil Vooruit renners Rick van der Poel en Björn Claassen kwamen als 70e en 83e over de finish. Claassen was betrokken bij een val.

Bij de junioren een koers zonder een winnaar. Na 30 kilometer koers was er een zware valpartij, waarbij maar liefst zes renners naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd. Een van hen was Westland Wil Vooruit-renner Roy Roodenburg. Ploegleider Wilco Zuijderwijk laat weten dat het na omstandigheden goed met hem gaat en dat hij weer op weg is naar huis.